Καλωσορίσατε στο ιστολόγιό μας. Εδώ θα βρείτε όλα εκείνα τα πράγματα που θα κάνουν το διάβασμά σας πιο διασκεδαστικό!
RSS

22 Νοεμβρίου 2011

Τα σημεία στίξης

Επιτέλους! Όλα εκείνα τα περίεργα σημαδάκια που έβλεπες στα κείμενα που διάβαζες και δεν ήξερες γιατί μπαίνουν και πώς λέγονται, έφτασε οκαιρός να καταλάβεις γιατί και πού μπαίνουν καθώς επίσης να μάθεις και τις ονομασίες τους. Δες την παρακάτω παρουσίαση.



Η προπαίδεια του 3

Για να βοηθηθείτε και να μάθετε εύκολα και διασκεδαστικά την προπαίδεια του τρία δείτε το παρακάτω βίντεο.







15 Νοεμβρίου 2011

Βοήθησε τον άνθρωπο στην νεροτσουλήθρα

Βοήθησε τον άνθρωπο στην κορυφή της εξέδρας να κάνει νεροτσουλήθρα συμπληρώνοντας τα κομμάτια που λείπουν. Δυστυχώς το παιχνίδι είναι στα Αγγλικά

Για να ξεκινήσεις πάτα  το κουμπί "ΟΚ" με το ποντίκι σου

Κάνε κλικ με το ποντίκι σου σε ένα σπασμένο κομμάτι της τσουλήθρας . Ο αριθμός που φαίνεται σε κάθε σπασμένο κομμάτι είναι το μήκος που λείπει για να ενωθεί η τσουλήθρα.

Αφού κάνει κλικ σ'ενα σπασμένο κομμάτι κάνε στη συνέχεια κλικ με το ποντίκι σου στο πράσινο κουμπί που γράφει  "cutting room".

Στην οθόνη που εμφανίζεται βλέπεις έναν κίτρινο σωλήνα με μήκος 20 και από πάνω του ένα πριονί.

Σκοπός σου είναι να κόψεις το κομμάτι του σωλήνα των 20 που περισσεύει ώστε ο σωλήνας να έχει μήκος τον αριθμό που βρίσκεται με πράσινα γράμματα αριστερά του σωλήνα.

Για να το κάνεις αυτό βάλε το βελάκι του ποντικιού στο χερούλι του πριονιού, πάτα το ποντίκι σου και κούνα το μέχρι το σημείο που θες να κόψεις. Στη συνέχεια πάτα το κουμπί που βρίσκεται κάτω από το χερούλι και γράφει "cut"

Αφου τελειώσεις θα δεις να αάβει κάτω δεξιά ένα κουμπί που γράφει "done". Πάτησέ το για να δεις αν η επιλογή σου ήταν σωστή.





Βοήθησε την Μόλυ να ξεφύγει από την πυραμίδα

  • Η Μόλυ κλείστηκε σε μια πυραμίδα. 
  • Βοήθησε την να βγει έξω από την πυραμίδα απαντώντας σε πέντε ερωτήσεις σχετικές με τις πράξει των μαθηματικών. 
  • Σκοπός του παιχνιδιού είναι διαλέξεις το σωστό νούμερο που λείπει από τις πράξεις. Δυστυχώς το παιχνίδι είναι στα Αγγλικά όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς. 
  • Στην αρχή πάτησε το κουμπί με τη λέξη "medium" με το ποντίκι σου και στη συνέχεια το κουμπί play, για να ξεκινήσεις το παιχνίδι .
  • Σε κάθε ερώτηση διάλεγε με το ποντίκι σου τον αριθμό που νομίζεις ότι ταιριάζει, ώστε να είναι σωστή η πράξη


9 Νοεμβρίου 2011

Ζωγραφίζω τις μέρες της εβδομάδας

Οι μέρες της εβδομάδας είναι 7, όσοι και οι νάνοι στο παραμύθι της χιονάτης. Μάθε τις 7 μέρες της εβδομάδας, ζωγραφίζοντας τους 7 νάνους. Τύπωσε τα φύλλα με τα σχέδια των νάνων, βγάλε τα χρώματά σου και στρώσου στη ζωγραφική. Αφού τελειώσεις τις ζωγραφιές μπορείς να τις κρεμάσεις στο δωμάτιό σου και να τις χρησιμοποιήσεις σαν ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο, όπου σε κάθε μέρα μπορείς να κολλάς χαρτάκια με τα πράγματα που έχεις να κάνεις κάθε μέρα για να μην τα ξεχνάς.



Για να τυπώσεις τα φύλλα βάλε το βελάκι του ποντικού σου πάνω στην εικόνα με τον νάνο (Θα δεις να εμφανίζεται ένα μακρόστενο μαύρο κουμπί). Όταν τα φύλλα με τους νάνους "γεμίσουν" την οθόνη σου, στο επάνω μέρος θα δεις μια σειρά με εικονίδια. Κάνε κλικ στο εικονίδιο του εκτυπωτή και πάτα ΟΚ στο παράθυρο που θα εμφανιστεί. Ο εκτυπωτής σου θα αρχίσει να τυπώνει.



2 Νοεμβρίου 2011

Το συννεφόλεξο των Μηνών

  • Οι ονομασίες των μηνών μπλέκχτηκαν. Μπορείς να τις ξεμπλέξεις στο τετράδιό σου; Φτιάξε ζευγάρια με τις ονομασίες των μηνών που υπάρχουν στο συννεφόλεξο (π.χ. Σεπτέμβριος και Σεπτέμβρης) και γράψε τους μήνες με τη σειρά.
  • Μέσα στο συννεφόλεξο υπάρχει ένα ορθογραφικό λάθος. Μπορείς να το βρεις;

    Κόλπο: Αν δεν μπορείς να διαβάσεις καλά μια λέξη βάλε το βελάκι του ποντικού σου πάνω από τη λέξη για μεγαλώσει το μέγεθος της λέξης.

    1 Νοεμβρίου 2011

    Ποιηματάκι με τους μήνες

    Διάβασε το παρακάτω ποίημα και προσπάθησε να απαντήσεις στις ερωτήσεις που βρίσκονται κάτω από το ποίημα.


    Για να μεγαλώσει το μέγεθος του ποιήματος και να το διαβάζεις πιο εύκολα, κάνε κλικ στο πρώτο κουμπί από αριστερά  που βρίσκεται στην μπάρα κάτω κάτω από το ποίημα και τις ερωτήσεις.



    Παραμύθι με τους μήνες του χρόνου

    Του Μανώλη Ράντου


    Οι δώδεκα μήνες και η κυρα Κακή



              Αντίκρυ στο σπίτι της κυρα Καλής έμενε μια άλλη γριά που δεν ήταν φτωχή, αλλά πολύ γλωσσού και ξιπασμένη. Είδε την αλλαγή της γειτό­νισσας και περίεργη και κουτσομπόλα καθώς ήταν, πήγε και τη ρώτησε. Η γριούλα τής είπε την ιστορία με τα δώδεκα παλικάρια, όχι όμως και τι τη ρώτησαν και τι τους απάντησε.

    Την ίδια μέρα κιόλας, η άλλη γριά ξεκίνησε για το βουνό. Στο χέρι κρατούσε ένα μεγάλο σακί, σκοινί κι έκανε τη μισοκακομοίρα. Σιγά σιγά έφτασε στα ριζά του βουνού, είδε τη σπηλιά και μπήκε ίσια μέσα. Σηκώθηκαν αμέσως τα παλικάρια από χάμω που καθόταν , την καλωσόρι­σαν και την προσκάλεσαν να καθίσει ρωτώντας την:

    -Ποιος καλός άνεμος, γιαγιούλα, σ’ έφερε δω με τέτοιο χιονιά και με τέτοιο κρύο;

    - Ο άτιμος ο χειμώνας μ’ έφερε, παλικάρια μου. Είναι τόσο κακός αυτή τη χρονιά, που έκαψα όλα τα ξύλα που είχα, κι ήρθα τώρα ως εδώ να μαζέψω άλλα, απάντησε η γριά.

    - Ο παλιο Γενάρης σίγουρα φταίει, είπε το παλικάρι.

    -Μονάχα ο παλιο Γενάρης φταίει, παλικάρι μου; Όλοι οι μήνες φταίνε. Πάρε τον ένα, χτύπα τον άλλο. Κι ο Γενάρης κι ο Φλεβάρης κι ο Μάρτης κι όλοι οι άλλοι κακοί κι ανάποδοι είναι. Κανένας μα κανένας σας λέω, δεν είναι καλός. Άλλοι σε πουντιάζουν από το κρύο, άλλοι σε κάνουν μούσκεμα από τις βροχές κι άλλοι σε σκάζουν από τη ζέστη. Στο τέλος είπε:

    -Φεύγω όμως τώρα, παλικάρια μου. Μήπως έχετε τίπο­τα να με βοηθήστε να περάσω το χειμώνα.

    -Δώσε μας το σακούλι σου, είπαν τα παλικάρια, μ’ ένα στόμα. Η γριά έδωσε το σάκο της και περίμενε, με την καρδιά της να φτερουγίζει από χαρά για τα παραπανίσια πλούτη που θα αποκτούσε σε λίγο. Τα παλικάρια γέμισαν καλά το σάκο, το δέσανε γερά και της το δώσανε.

    -Πρόσεξε, γιαγιούλα! της φωνάζουν τα παλικάρια. Μη λύσεις το σακί πριν φτάσεις στο σπίτι σου.

    -Δεν το λύνω, παλικάρια μου.

    Το άρπαξε η γριά και βολίδα για το σπίτι της! Ούτε ευχαριστώ ούτε αντίο.

    Ύστερα από κάμποση ώρα, κατάκοπη και καταϊδρω­μένη από το βαρύ φορτίο, έφτασε η γριά στο σπίτι της. Έκλεισε καλά πορτοπαράθυρα και παντζούρια, άναψε το φως και έλυσε το σακί για να με­τρήσει τις λίρες. Τι δυσάρεστη έκπληξη όμως! Φουρκίστηκε σαν είδε το πάτωμα να γεμίζει πέτρες. Αυτή ήταν η πληρωμή της για όσες κατηγορίες είπε για τους δώδεκα μήνες του χρόνου.